BLACK WEEK salg 20% på over 100 produkter

Vanlige spørsmål

HVOR LANG ER HOLDBARHETEN I FRYSEREN?

Matvarene har ulik holdbarhetsdato avhengig av hva de inneholder. Det er viktig at du tar vare på fryseren din og sjekker den regelmessig slik at den opprettholder riktig temperatur.

HVORDAN REKLAMERER JEG PÅ EN VARE?

Du har rett til å reklamere på varene i tilfelle vesentlige eller alvorlige feil skulle oppstå i produktbildet eller produktinformasjonen. For reklamasjon: Ta et bilde av produktet som skal reklameres sammen med papp, batchnummer og "best før"-dato. Send bildene og ordrenummer til kundservice@picardnorge.no Blir klagen godkjent, blir du tilbakebetalt gjennom den ordinære betalingstjenesten i Shopify.

HVOR KOMMER MATEN FRA?

De fleste av våre matvarer kommer fra Frankrike. Samtidig har vi kontinuerlige dialoger med norske underleverandører for å supplere med lokale varer.

HVA BETYR MSC-MERKET?

MSC står for Marine Stewardship Council. Det blå miljømerket viser at fisken er villfanget, kommer fra en levedyktig bestand og er fisket med hensyn til havmiljøet. All sjømat med MSC-merket kan spores tilbake til bærekraftig MSC-sertifisert fiske.

HVA BETYR ASC-SERTIFISERING?

ASC står for Aquaculture Stewardship Council og er et uavhengig miljømerke for sjømat fra oppdrett. For å bli ASC-sertifisert må produktet blant annet fiskes bærekraftig. Med ASC-sertifiseringen kan forbrukere og kjøpere velge dokumenterte, ansvarlig dyrkede produkter og vite at de miljømessige konsekvensene av fiskeoppdrett har vært minimale.

HVORFOR VELGE FROSNE RÅVARER OVER FERSKE?

Sjokkfrysing er en utmerket teknikk som bevarer matens opprinnelige kvaliteter og næringsverdier. Jo raskere maten blir nedfryst, jo bedre blir maten bevart. Picards råvarer sjokkfryses ved perfekt modenhet, både i henhold til kvalitet og sesong. Bruk bare det du trenger fra fryseren, så slipper du å kaste ferske ingredienser som har blitt dårlige. Uansett årstid, har du alltid favorittingrediensene klare til spennende matlaging!

HVORDAN TRANSPORTERES PICARD SINE PRODUKTER TIL NORGE?

Ettersom våre matvarer er frosne kan vi bruke langsommere og mer miljøvennlig transport i stedet for fly. Miljøet er svært viktig for oss i Picard, hvor matglede og miljøbevissthet forenes!

HVORDAN ER NÆRINGSINNHOLDET I FROSNE GRØNNSAKER SAMMENLIGNET MED FERSKE?

Vi fryser ned grønnsakene få timer etter høsting, noe som bevarer naturlige vitaminer og mineraler.

HVA ER PICARDS KVALITETSPOLITIKK I HENHOLD TIL TILSETNINGSSTOFFER, GENMODIFISERT MAT OG LIGNENDE?

Vi er opptatt av å tilby, ferske produkter av ypperste kvalitet. Hos oss er det derfor ingen rom for unødvendige tilsetningsstoffer, transfett, GMO og lignende. Vår kvalitetsstandard, Clean Label, gjelder i alle ledd fra av produksjonen, fra leverandør til butikk.

HVILKE KRAV STILLES TIL DERES UNDERLEVERANDØRER?

Alle Picards leverandører må overholde vår kvalitetsstandard Clean Label, med klare regler og retningslinjer som garanterer ypperste kvalitet. Her beskrives hvilke tilsetningsstoffer som er forbudt som for eksempel genmanipulerte matvarer (GMO), kunstige fargestoffer, smaksforsterkere, herdet eller delvis herdet fett, krav til råstoffenes opprinnelse, grenseverdier for næringsbalanse i mat, med mer.